viernes, 8 de julio de 2011

Elaboració d'un forn solar

El passat dijous vam crear, entre els membres que formem el grup d'aquest curs, un forn solar, la funció del qual és capturar l'energia que desprèn el Sol i reflectir-la al seu interior. Aquest fet ha provocat que el seu interior es mantingui calent quan l'exposem al Sol. Veiem, a continuació, els materials que vam fer servir: 




Seguint els passos que prèviament ens havíem donat, hem elaborat un forn solar introduint una capsa dins de l'altra (ambdues de diferents mides). Prèviament a aquest pas, vam folrar l'interior de les capses amb paper d'alumini amb cola adhesiva. 

Un cop fet el primer pas, ens hem dedicat a omplir l'espai (d'aprox. 10 cm) que separava les dues capses. Aquest procediment ho hem fet amb diverses plaques de polispan. Tot seguit, hem folrat la part superior de la capsa amb esponges per evitar fugues de la capsa i hem anivellat el polispan i les capses per tal que hi cabés la tapa de vidre. 

Finalment, una segona tapa feta de cartró i forrada de paper d'alumini tindrà la funció de reflectir els rajos solars que rebi a l'interior de la capsa.

Si no saps què fer, t'animo a provar-ho aquest estiu!

No hay comentarios:

Publicar un comentario